Bors ardelenesc de peste (crap)
PrinteazaO reteta gustoasa de bors ardelenesc de peste din: capete si cozi de crap, ceapa, morcovi, patrunjel, pastarnac, ardei gras, rosii, verdeata, untdelemn, sare, piper, bors de putina si smantana.
- capete şi cozi de crap
- două cepe
- doi morcovi
- două rădăcini de pătrunjel
- un păstârnac
- doi ardei graşi
- 4 roşii
- o legătură de verdeţă (pătrunjel, tarhon, ţelină)
- untdelemn
- sare
- piper
- borş de putină
- smântână
Mod de preparare:
Intr-o oală mare se călesc în puţin untdelemn rădăcinoasele, date prin râzătoare. Se sting cu apă fierbinte, se adaugă ceapa şi ardeiul tocate, verdeaţa şi se fierbe până când zarzavatul se înmoaie.
Se pun în zeamă capetele (cu osul amar îndepărtat) şi cozile, roşiile (curăţate de coajă şi tăiate felii), sarea şi piperul şi se mai fierb 10 minute.
Borşul (fiert separat) se toarnă cu două minute înainte de final, când se adaugă şi smântână. Se scoate verdeaţa şi se serveşte cu ardei iute.
Poftă bună!