Bors de dovlecei cu rosii
PrinteazaBors de dovlecei cu rosii din: apa, bors, dovlecei, ceapa, morcov, radacina patrunjel, rosii, suc de rosii, unt, faina, patrunjel verde, marar, leustean, sare, smantana. fara poza
Ingrediente:
- 1 l apa
- 1 l bors
- 4 dovlecei
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 1 radacina patrunjel
- 4 rosii sau 1 cana suc de rosii
- 1 lingurita unt
- 1/4 lingurita faina
- patrunjel verde
- marar
- leustean
- sare
- 4 linguri smantana
Mod de preparare:
Fierbi in apa ceapa tocata marunt cu morcovul, patrunjelul radacina, toate curatate si taiate subtiri. Dupa ce a fiert zarzavatul, adaugi borsul clocotit separat, dovleceii curatati si taiati cuburi, sarea, verdeata tocata fin si rosiile fierte separat si strecurate sau o cana cu suc de rosii.
Lasi totul sa fiarbă la foc potrivit, pana cand dovleceii sunt aproape gata. Adaugi faina usor prajita in unt si lasi sa mai dea 2-3 clocote. Servesti borsul imediat, dres cu smantana.
Pofta buna!