Borş de dovlecei umpluţi cu smantana
PrinteazaBorş de dovlecei umpluţi cu smantana din: carne tocata, ceapa, rosii, orez, marar, patrunjel, sare, ou, piper, bors, dovlecei, smantana.
Ingrediente:
- 500 g carne tocata
- 1 ceapa
- 2 rosii
- 3 linguri cu orez
- verdeata tocata (marar, patrunjel)
- sare
- 1 ou
- piper
- 1 l bors
- 6 dovlecei
- smantana
Mod de preparare:
Amestecaţi carnea cu ceapă tocată, verdeaţă, ou şi orezul (2 linguri) ales şi spălat. Săraţi, piperaţi şi omogenizaţi. Curăţaţi dovleceii de coaja albă, îi goliţi folosind coada ascuţită a unei linguriţe sau furculiţe, îi spălaţi şi-i lăsaţi la scurs.
Umpleţi fiecare dovlecel cu carne, puneţi capac o felie de roşie la fiecare dovlecel şi-i puneţi să fiarbă într-o oală mare, cu 1 l de apă caldă. După 15 min puneţi roşiile felii şi sarea necesară. Fierbeţi la foc mic, acoperit.
Acriţi după 10 min cu borş fiert separat, adăugaţi orezul rămas fiert 3-5 min, puneţi leuştean tocat şi dregeţi cu smântână. Serviţi cald, cu pâine uscată.
Pofta buna!