Bors de legume cu smantana
PrinteazaBors de legume cu smantana din: dovlecei, cartofi, ardei gras rosu, ceapa, galbenus, smantana, marar, bors, ulei, sare.
- 2 dovlecei
- 2 cartofi
- un ardei gras rosu
- o ceapa
- un galbenus
- 100 ml smantana
- o legatura marar
- 1/2 l bors
- o lingura ulei
- sare
Mod de preparare:
Ceapa se taie mărunt, ardeiul se taie fâşii, cartofii se taie cuburi mici, la fel şi dovleceii. In oala de fiert se pune uleiul şi, după ce s-a încins, se adaugă legumele tocate.
Se călesc uşor şi, după ce şi-au schimbat culoarea, se adaugă borşul fiert separat şi se completează cu apă, după preferinţă.
Se lasă pe foc şi, în momentul în care legumele s-au fiert, se pune sare, se trage oala şi se lasă un pic să se răcorească. Se drege cu gălbenuşul amestecat cu smântână şi mărarul. Se consumă atât rece, cât şi caldă.
Bors de legume cu smantana
Pofta buna!
Bai e belea borsul asta