Bors de mere verzi
PrinteazaBors de mere verzi din: mere, galbenus, faina, ceapa, unt, bulion, apa, smantana, patrunjel, bors, sare, piper.
Ingrediente:
- 1,5 kg mere
- 1 galbenus
- 1 lingura faina
- 2 cepe medii
- 30 g unt
- 1 lingura bulion
- 1,5 l apa
- 200 g smantana
- 1 legatura patrunjel
- 1 l bors
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi merele de coajă şi cotor. Tocaţi ceapa mărunt, tăiaţi merele cubuleţe. Puneţi ceapa în oală şi căliţi-o în unt. Când ceapa devine sticloasă, adăugaţi făina şi pasta de tomate. Amestecaţi bine, cu lingura de lemn.
Când s-a omogenizat, adăugaţi merele şi apa. Lăsaţi să fiarbă la foc mediu. După ce merele s-au înmuiat, adăugaţi borşul clocotit şi verdeaţa tocată mărunt. Stingeţi focul şi, după 5 min, dregeţi borşul cu gălbenuşul bătut cu smântână. Săraţi, piperaţi şi serviţi.
Pofta buna!
Noroc ca nu mai sunt mere verzi :))