Bors de miel cu patrunjel si hasmatuchi
PrinteazaBors de miel cu patrunjel si hasmatuchi
- 1,200 kg carne de miel (cap, şi coaste)
- 5-6 fire de ceapă verde
- 25 g orez
- legătură de leuştean
- 1 legătură de hasmaţuchi
- 1 morcov
- 1 rădăcină pătrunjel
- 2 cepe mijlocii
- 2 linguri smântână
- 2 gălbenuşuri
- 1 l de borş
- 2 l de apă
Mod de preparare:
Cureţi bine capul de miel şi îl freci cu sare. Cureţi şi limba de pieliţă şi tai celelalte bucăţi, apoi le pui la fiert. După ce iei spuma, pui zarzavatul tăiat mărunt, iar când totul a fiert, adaugi orezul.
Fierbi separat borşul, apoi adaugi cât de mult vrei, astfel încât să iasă ciorba acră. La sfârşit presari leuştean şi hasmaţuchi, o laşi să mai dea într-un clocot şi apoi o iei de pe foc.
Cele două gălbenuşuri le freci cu smântână şi le adaugi în momentul servirii.
Borş de miel cu pătrunjel si hasmaţuchi
Poftă bună!
Imi place borsul de miel.