Bors de spanac
PrinteazaBors de spanac din: spanac, apa, bors, morcovi, cartofi, pastarnac, radacina de patrunjel, ceapa, costita afumata, rosii, ulei, sare, piper, leustean si patrunjel.
- 500 g spanac
- 2 l apa
- bors dupa gust
- 2 morcovi
- 1 cartof
- 1 pastarnac
- 1 radacina de patrunjel
- 1 ceapa
- 100-150 g costita afumata
- 2-3 rosii sau 1 pahar de suc de rosii (1 lingura bulion)
- 2-3 linguri ulei sau 60-70 g unt
- sare
- piper macinat
- 1 legatura leustean
- 1 legatura patrunjel
Mod de preparare:
Cureţi spanacul frunză cu frunză, îl speli în multe ape şi îi laşi în strecurătoare, să se scurgă apa. Cureţi ceapa, o toci mărunt şi o înăbuşi în grăsime. Adaugi 1 morcov curăţat şi tocat mărunt, apoi costiţa’fâiată în feliuţe mici, după care urmează zarzavatul rămas, curăţat şi tocat mărunt.
Amesteci bine, acoperi vasul şi laşi să se înăbuşe. Adaugi şi spanacul. După ce s-a înmuiat, pui apă şi, după câteva clocote, adaugi borsul şi roşiile curăţate şi tăiate felii sau sucul de roşii.
Când borşul este aproape gata, adaugi un cartof tăiat, iar când totul este bine fiert, iei oala de pe foc, pui leuştean (suplimentar) şi pătrunjel tocate mărunt şi acoperi oala. Serveşti borşul cu crutoane de pâine.
Bors de spanac
Pofta buna!