Bors de verdeaţă

Printeaza

Bors de verdeaţă din: piept de vita, morcovi,  ardei grasi, ceapa, telina, rosii in bulion, ulei, bors, patrunjel, condiment vegetal.

Ingrediente:Bors de verdeaţă

  • 1/2 kg piept de vita sau vitel
  • 2 morcovi
  • 2 ardei grasi
  • 2 cepe
  • 2 linguri telina rasa
  • 2 rosii in bulion
  • ulei
  • 1 cana bors
  • patrunjel
  • condiment vegetal

 

Mod de preparare:

Cureţi carnea şi o pui la fiert în apă rece cu sare. După ce a dat primul clocot, arunci apa şi pui din nou la fiert carnea cu ceapa tăiată mărunt, lei spu­ma de câte ori este nevoie. Cât timp fierbe carnea, cureţi legumele şi le tai cât mai mici sau le treci prin râzătoare.

Când carnea este pe jumătate fiartă, pui legumele şi le laşi să fiarbă în continuare. După ce au fiert şi legumele şi carnea, adaugi roşiile din bu­lion, tăiate mărunt şi le laşi să fiarbă din nou. Intre timp, dai borşul într-un clocot, îl sărezi, apoi îl torni în oală.

Laşi să mai dea un clocot, stingi focul, pui pă­trunjelul tocat şi laşi oala acoperită. Poţi servi borşul cu ardei iute si smântână.

 

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Simplu si bun borsul asta de verdeata

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.