Borş de vită cu leustean
PrinteazaO reteta delicioasa de bors cu: carne de vita, ceapa, morcov, ulei, bors, leustean, sare, piper.
Ingrediente:
- 800g piept de vită
- 3 cepe
- 2 morcovi
- 100 ml ulei
- 1 litru borş
- 1 leg/leuştean
- săre
- piper
Mod de preparare:
Tăiaţi carnea în bucăţi, puneti-le la fiert în 3 I apă cu 1 linguriţă sare. Căliţi ceapa tocată mărunt în ulei şi după 4 minute puneti morcovii, daţi pe răzătoarea mare.
Acoperiţi cu capac şi lăsaţi 10 minute la foc potrivit, apoi puneti ingredientele călite în oala cu carnea şi mai fierbeţi încă cel puţin 40 de minute, sau până când carnea este fragedă. La final, puneţi borşul fiert separat şi leuşteanul tocat mărunt.
Pofta buna!