Bors delicios de dovlecei
PrinteazaO reteta usoare de bors delicioas de dovlecei din: ceapa, morcov, patrunjel, orez, bors, ou, smantana, leustean verde si dovlecei.
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 1 rădăcină pătrunjel
- 1 ceaşcă orez
- 1 l borş
- 1 ou
- 2 linguri smântână
- leuştean verde
- 1 kg dovlecei în floare
Mod de preparare:
Ceapa, morcovul şi pătrunjelul se spală, se curăţă şi se toacă mărunt. Se pun împreună la fiert într-o oală, în apă rece cu puţină sare. Se curăţă dovleceii de coajă şi se taie în două. Se introduc în oala aflată pe foc când legumele puse iniţial sunt aproape fierte, adăugându-se şi orezul curăţat.
Când orezul a fiert, se adaugă şi borşul şi se lasă până la primul clocot. Se ia vasul de pe foc şi se drege cu oul bătut cu smântână. Leuşteanul verde se toacă fin şi se presară deasupra, înaintea servirii.
Poftă bună!