Bors de legume

Printeaza

O reteta savuroasa de Bors de legume din: morcovi, praz, ceapa verde, ceapa rosie, fasole verde, cartofi, ardei capia, rosii, ulei de masline, sare, piper, leustean, bors si crutoane.

Ingrediente:

  • 2 morcovi
  • un fir praz
  • 2-3 fire ceapa verde
  • o ceapa rosie
  • 200 g fasole verde pastai
  • 2-3 cartofi
  • un ardei capia
  • 2 rosii
  • 2 lingurite ulei de masline
  • sare
  • piper
  • o legatura leustean
  • un litru bors
  • crutoane

 

Mod de preparare:

Se curăţă ceapa, ardeiul prazul şi morcovii. Se spală bine şi apoi se toacă mărunt. Separat, se pune apa să clocotească într-o oală de 4-5 litri. Se adaugă sare, ulei şi legumele tăiate. Se acoperă oala şi se lasă să fiarbă.

In acest timp, se pune borşul pe foc separat.După ce au fiert toate legumele, se pun şi roşiile tăiate cubuleţe, se adaugă borşul şi se mai lasă câte­va minute pe foc, apoi se serveşte cu crutoane, ornată cu leuştean.

Bors de legume

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.