Borş rusesc de peşte

Printeaza

Borş rusesc de peşte din: crap, ceapa, castraveti in saramura, bulion, unt, masline, boabe de piper, foaie de dafin, marar, patrunjel, smantana.

Inrgediente:Bors_rusesc_de_peste

  • 1 kg capete si cozi de crap (sau diversi pesti mici intregi)
  • 800 g crap (sau somn), taiat bucati
  • 2 cepe
  • 5-6 castraveti in saramura
  • 3 linguri bulion
  • 50 g unt
  • 100 g masline fara samburi (negre sau verzi)
  • boabe de piper negru
  • 1 foaie de dafin
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura patrunjel
  • smantana

 

Mod de preparare:

Fierbeţi bine capetele şi cozile de peşte, în cca 1,5 1 apă. Strecuraţi zeama, puneţi-o la loc în oală. Tocaţi ceapa, puneţi-o la prăjit cu untul. Când ceapa devine transparentă, adăugaţi bulionul, amestecaţi şi mai lăsaţi pe foc 2-3 min, apoi turnaţi în oala cu supă de peşte.

Curăţaţi castraveţii de coajă şi tăiaţi-i cubuleţe. Puneţi-i în oala cu supă, adăugaţi foaia de dafin, câteva boabe de piper şi bucăţile de peşte crud. Adăugaţi puţină zeamă acră de la castraveţi, după gust. Lăsaţi să fiarbă împreună cam 5 min.

Când serviţi, adăugaţi în farfurii măsline, verdeaţă tocată şi smântână, eventual felii de lămâie.

Borş rusesc de peşte

Bors_rusesc_de_peste

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.