Bors de sfecla rosie cu bacon
PrinteazaBors de sfecla rosie cu bacon din: bacon, orez, ceapa, oua, morcovi, telina, cartofi, rosii, ardei gras, bors, leustean, patrunjel, sare si piper.
- bacon
- 70 g orez
- 3 cepe
- 2 oua
- 2 morcovi
- 1 telina mica
- 2 cartofi
- 5 rosii
- 2 ardei grasi
- 500 ml bors
- 1 legatura leustean
- 1 legatura patrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curatati sfecla de coaja si taiati-o in cubulete. Caliti ceapa tocata marunt in ulei impreuna cu baconul taiat fideluta. Puneti intr-o oala la fiert, in 4 litri de apa si 1 lingura sare, legume ramase curatate, spalate si taiate cubulete.
Adaugati jumatate din cantitatea de sfecla si lasati sa fiarba la foc mic. Dupa 20 de minute puneti ceapa calita impreuna cu baconul si lasati sa fiarba pana ce toate legumele sunt bine fierte.
La final, puneti borsul fiert separat, leusteanul tocat marunt si sfecla rosie ramasa. Potriviti de sare si piper si mai lasati sa fiarba 1-2 minute.
Pofta buna!