Branza cu smantana si ardei copti
PrinteazaO reteta delicioasa de branza cu smantana, ardei copti, ulei de masline, busuioc, sare si piper.
Ingrediente:
- 2 ardei roşii
- 2 ardei verzi
- 300 g telemea de capră sau de vacă
- 200 ml smântână
- 1 lingură ulei de măsline
- busuioc
- sare
- piper
Mod de preparare:
Coci ardeii în cuptor, îi laşi să se răcească, îi cureţi de pieliţă şi de cotor şi-i tai fâşii late, cât mai egale. Dai brânza pe râzătoare, adaugi smântână, uleiul, busuiocul, sare şi piper după gust.
Tapetezi o formă cu o folie de plastic, apoi aşezi de jur-împrejur, alternând, fâşiile de ardei copt, roşu şi verde.
Pui compoziţia de brânză şi acoperi cu fâşii de ardei. Dai totul la frigider pentru 3-4 ore, apoi răstorni pe un platou şi pentru tăiere foloseşti un cuţit foarte bine ascuţit şi trecut prin apă rece.
Pofta buna!