Briose apetisante
PrinteazaBriose apetisante din: faina integrala, faina, drojdie, zahar pudra, lapte, unt, oua, sare, galbenusuri.
- 250 g faina integrala
- 250 g faina
- 30 g drojdie
- 1 lingura zahar pudra
- 3 linguri lapte caldut
- 200 g unt
- 4 oua
- 1/2 lingurita sare
- 2 galbenusuri pentru uns
Mod de preparare:
Cerni faina intr-un vas si faci o adancitura in mijloc. Adaugi drojdia si faci o gramajoara, alaturi de zahar, lapte si putina faina.
Acoperi si lasi la crescut timp de 15 minute. Untul il topesti intr-un vas, il lasi la racit si il adaugi apoi peste faina alaturi de oua si sare. Incorporezi treptat amestecul in gramajoara de aluat crescut.
Framanti aluatul pana ce va face basicute si se va dezlipi de peretii vasului.
Acoperi si-l lasi sa creasca timp de 30 de minute. Din aluat modelezi un rulou pe care-l tai in 20 de bucati egale.
Fiecare bucata o mai tai in doua si din fiecare bucatica modelezi cate o biluta, cu mana data prin faina. Deci 20 + 20 de bucati.
Ungi formele cu unt si asezi bilele mari in ele. Apesi centrul cu degetul, iar in adancitura formata asezi cate o bila mica.
Lasi sa creasca circa 90 de minute. Preincalzesti cuptorul la 220C.
Ungi briosele cu galbenus, asezi formele in tava si le dai la cuptor pentru 15-20 de minute.
Pofta buna!
Vreau si eu o briosa:)