Briose aromate

Printeaza

Briose aromate din: faina, zahar, ou, unt, drojdie, praf de copt, lapte, nucsoara, scortisoara, sare.

Ingrediente:Briose aromate

  • 280 g făină
  • 50 g zahăr pudră + 2 linguri
  • 1 ou
  • 3 linguri pline cu vârf unt
  • 1/2 pachet drojdie (de 25 g)
  • 1/2 praf de copt
  • 9-10 linguri lapte
  • nucşoară
  • 1/2 linguriţă scorţişoară
  • sare

 

Mod de preparare:

Dizolvi drojdia în laptele călduţ cu puţin zahăr şi 1 lingură de făină şi o laşi la crescut pentru 10 minute. Amesteci apoi făina cu praful de copt, adaugi maiaua, 50 g zahăr, oul, 2 linguri cu unt, nucşoară după gust, 1 praf de sare şi baţi compoziţia cu lingura câteva minute.

Ungi forme mici de tartă cu ulei, le presari cu făină şi le umpli pe jumătate cu aluat, ca să aibă loc să crească. Aşezi formele cu aluat într-o tavă de aragaz la ţii la cald 30 de minute, apoi le dai la cuptor pentru 15-20 de minute.

După ce s-au copt, le laşi puţin să se răcească, apoi le scoţi, le înmoi pe rând în untul rămas topit, apoi le tăvăleşti prin 2 linguri zahăr pudră amestecat cu scortisoară.

Briose aromate

Briose aromate

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.