Brioşe cu banane şi fulgi de ciocolată
PrinteazaO reteta de briose cu banane si fulgi de ciocolata din: ulei, banane, ou, albusuri, lapte degresat, faina, zahar tos, bicarbonat, coaja de portocala si ciocolata.
- 2 linguri ulei
- 200 g banane fara coaja, taiate in bucati mari
- 1 ou intreg
- 2 albusuri
- 250 ml lapte degresat
- 400 g faina pentru prajituri
- 150 g zahar tos sau zahar brun
- 0.5 lingurita bicarbonat de sodiu
- 2 lingurite coaja rasa de portocala
- 50 g ciocolata amaruie cu 70% cacao, taiata in bucati mici
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la 190°C. Folosind o pensula se unge cu 1 lingura de ulei o tava pentru briose cu cupe de cate 6 cm diametru. Folosind un blender sau un mixer, se face un piure din banane, o lingura de ulei, oul intreg, albusurile si laptele.
Se cern faina, zaharul si bicarbonatul de sodiu intr-un castron mare, se adauga coaja rasa de portocala si ciocolata. Se incorporeaza piureul de banane fara a amesteca prea mult, altfel briosele se vor ingreuna. Nu are importanta daca raman mici cantitati de faina neincorporata.
Se toarna amestecul in formele pentru briose, umpland pana la doua treimi din inaltime. Se coc 25 de minute sau pana cand briosele au crescut si sunt rumenite.
Se scoate tava din cuptor si se scot briosele. Se servesc fierbinti sau la temperatura camerei, preferabil in ziua in care au fost coapte.
Brioşe cu banane şi fulgi de ciocolată
Pofta buna!