Briose cu brânză
PrinteazaO reteta de briose cu branza din: unt, branza de vaci, esenta de vanilie, zahar tos, ou, faina, praf de copt, sare, zahar pudra si cirese confiate.
- 125 g unt
- 100 g branza de vaci
- esenta de vanilie
- 150 g zahar tos
- 1 ou
- 250 g faina
- 1 plic praf de copt
- 1 praf de sare
- zahar pudra
- 2 linguri de cirese confiate
Mod de preparare:
Intr-un castron, se amestecă untul cu brânză de vaci, zahăr şi esenţă de vanilie, până ce se obţine o compoziţie spumoasă. Se înglobează un ou, apoi, treptat, făina amestecată în prealabil cu praf de copt şi sare. în final, se încorporează şi cireşele confiate.
Aluatul se repartizează în forme de silicon unse şi se coc timp de cea 35 min., la cuptorul încins la 175 °C, până se rumenesc. Se desprind brioşele din forme şi se lasă să se răcească pe un grătar pentru prăjituri. Se pudrează cu zahăr.
Briose cu brânză
Pofta buna!