Brioşe cu cremă si zmeură
PrinteazaO reteta de briose cu crema si zmeura din: faina, praf de copt, sare, zahar, cacao, oua, unt, lapte, suc de zmeura, budinca de vanilie, frisca si zmeura.
aluat:
- 175 g faina
- 2 lingurite praf de copt
- 1 praf sare
- 80 g zahar
- 2 linguri cacao
- 2 oua
- 50 g unt
- 175 ml lapte
in plus:
- 150 ml suc de zmeura
- 2 linguri zahar
- 3 linguri praf de budinca de vanilie
- 200 g frisca
- 200 g zmeura
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 180°C. Se tapetează forma de brioşe cu suporturi de hârtie. Se amestecă făina cu praf de copt, sare, zahăr şi cacao. Se bat ouăle. Se topeşte untul şi se adaugă la ouă, împreună cu laptele; se adaugă compoziţia de făină şi se înglobează. Se aşază aluatul în forme şi se coace cca 25 min. Se lasă să se răcească.
Apoi se taie cu un cuţit câte un căpăcel de la fiecare brioşă şi se scobeşte puţin cu linguriţa. Miezul scos se foloseşte pentru alte prăjituri. Se dă în clocot sucul de zmeură cu zahăr; se adaugă praful de budincă dizolvat în prealabil în apă şi se dă în clocot până se îngroaşă. 1-2 linguri din această compoziţie se repartizează în adânciturile brioşelor.
Se bate frişca şi 1-2 linguri din ea se repartizează pe brioşe, ca şi zmeura curăţată. Se lasă să se răcească, până ce se întăreşte glazura.
Brioşe cu cremă si zmeură
Pofta buna!
Foarte bune briosele