Briose cu afine
PrinteazaBriose cu afine din: faina, zahar, bircarbonat de sodiu, sare, oua, unt, lapte, esenta de vanilie, coaja de lamaie rasa, afine.
- 180 g faina
- 60 g zahar
- 2 lingurite bicarbonat de sodiu
- 1/4 lingurita sare
- 2 oua
- 60 g unt
- 175 ml lapte
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 1 lingurita coaja de lamaie rasa
- 200 g afine
Mod de preparare:
Amestecaţi bine făina cu sarea şi bicarbonatul, cerneţi-le, apoi amestecaţi-le cu zahărul. Bateţi bine ouăle, adăugaţi untul moale, laptele, coaja de lămâie şi esenţa de vanilie. Puneţi făina cu zahăr într-o cratiţă, faceţi o adâncitură în centru şi puneţi compoziţia de ouă.
Incorporaţi, nu cu mixerul, ci cu o lingură de lemn, fără să frecaţi prea mult aluatul. La sfârşit, adăugaţi afinele amestecând puţin cu lingura, de jos în sus. Umpleţi cu compoziţie cofrajele de hârtie pentru brioşe, lăsând o treime liberă, căci aluatul creşte la copt.
Puneţi cofrajele pe o tavă, coaceţi-le cca 30 min, în cuptorul încins la foc mediu. Nu le scoateţi din hârtii înainte de a se răci.
Briose cu afine
Pofta buna!