Briose cu crema de ciocolata
PrinteazaBriose cu crema de ciocolata din: faina, praf de copt, sare, unt, zahar, oua, extract de vanilie, lapte, ciocolata amaruie si frisca.
1 cana = 250 ml
- 1 1/2 cani faina
- 2 lingurite praf de copt
- un praf de sare
- 125 g unt moale
- 3/4 cana zahar
- 2 oua
- 1 lingurita extract de vanilie
- 1/2 cana lapte
crema:
- 200 g ciocolata amaruie
- 150 ml frisca
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 180 °C. Se tapetează cu suporturi de hârtie adânciturile unei forme de brioşe. Se amestecă făina cu praf de copt şi sare. Se bate untul cu zahăr şi se înglobează încet, cu telul, ouăle şi vanilie.
Se încorporează apoi jumătate din cantitatea de făină, apoi lapte şi restul de făină. Compoziţia se repartizează imediat în formă şi se coc brioşele 15 min. Se lasă să se răcească.
Se dă în fiert frişca şi se topeşte înăuntru ciocolata; se omogenizează bine, până ce compoziţia străluceşte şi se lasă să se răcească complet. Se şpriţează decorativ pe brioşe.
Briose cu crema de ciocolata
Pofta buna!