Brioşe cu cremă şi fructe
PrinteazaBrioşe cu cremă şi fructe din: faina, sare, zahar tos, zahar vanilinat, drojdie, lapte dulce, oua, unt, frisca, coacaze rosii, zahar pudra, seminte de dovleac, sos de coacaze rosii, unt.
- 300 g faina
- sare
- 70 g zahar tos
- doua pliculete cu zahar vanilinat
- 7 g drojdie uscata
- 50 ml lapte dulce
- 3 oua
- 125 g unt
- 300 ml frisca
- 200 g coacaze rosii
- 50 g zahar pudra
- 50 g seminte de dovleac
- sos de coacaze rosii
- unt
Mod de preparare:
Intr-un bol mai mare se amestecă făina cu jumătate de linguriţă cu sare, zahărul tos, zahărul vanilinat şi drojdia uscată. Se adaugă laptele dulce călduţ şi ouăle bătute separat. Se frământă până începe să se formeze aluatul, adăugând treptat untul topit şi răcit.
Se continuă frământapea până se obţine un aluat elastic nelipicios, se acoperă cu folie alimentară sau cu un şervet şi se lasă la dospit până îşi dublează volumul. Se împarte aluatul în bucăţi potrivit de mari, se modelează sub formă de bile şi se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt unsă cu unt.
Se introduc în cuptorul încins şi se coc la foc mediu până devin aurii. Intr-un bol se mixează frişca cu zahărul pudră, apoi se amestecă împreună cu coacăzele roşii pasate. Se lasă brioşele să se răcească, se taie în jumătăţi şi se umplu cu crema de fructe.
Se servesc ca atare sau cu un sos de coacaze rosii amestecat cu seminte de dovleac.
Brioşe cu cremă şi fructe
Pofta buna!
merita incercate briosele astea 🙂