Briose cu frisca si curmale
PrinteazaBriose cu frisca si curmale din: curmale, bicarbonat de sodiu, unt, zahar, oua, faina, praf de copt, baton de vnailie, scortisoara, iaurt, frisca.
- 150 g curmale uscate fara samburi
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu
- 50 g unt moale
- 50 g zahar
- 2 oua
- 125 g faina
- 1 lingurita praf de copt
- miezul de la 1/2 baton de vanilie
- 1 varf de cutit scortisoara macinata
- 1 lingura iaurt
- 400 ml frisca
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 180 °C. Se ung 4 forme mici de brioşă. Curmalele se amestecă împreună cu bicarbonatul; se acoperă cu 200 mj apă clocotită. Se lasă să stea câteva minute, până ce se înmoaie curmalele. Apoi se scurg.
Se pasează cu mixerul trei sferturi dincantitatea de fructe. Restul se toacă. Se bate untul moale cu zahăr. Se înglobează ouăle, făina, praful de copt, miezul de vanilie şi scorţişoara. Se adaugă iaurtul şi curmalele tocate şi pasate; compoziţia se aşază în forme şi s; coace 35 min.
Se lasă să se răcească brioşele, se scot din forme şi se ornează cu frişcă bătută si fructe de pădure glasate.
Briose cu frisca si curmale
Pofta buna!