Brioşe cu gem de struguri
PrinteazaBrioşe cu gem de struguri din: lapte dulce, faina, unt, oua, zahar tos, drojdie, dulceata de struguri, zahar vanilinat, sare, lamaie, sos de zmeura, zahar pudra.
- 375 ml lapte dulce
- 500 g faina
- 150 g unt
- doua oua
- 80 g zahar tos
- 7 g drojdie uscata
- 400 g dulceata de struguri
- doua pliculete de zahar vanilinat
- un sfert de lingurita de sare
- o lamaie
- sos de zmeura
- zahar pudra
Mod de preparare:
Intr-oo oală se pune laptele dulce împreună cu untul, sarea şi zahărul vanilinat. Se adaugă coaja rasă de lămâie, zahărul tos şi se pun pe foc la încălzit. Când amestecul este călduţ, se ia de pe foc, se adaugă drojdia şi se dizolvă. Se adaugă ouăle, se bat cu telul, apoi se toarnă totul peste făina cernută.
Se frământă până rezultă un aluat omogen, nelipicios şi se lasă să crească până îşi dublează volumul. Se întinde o foaie potrivit de groasă, se pune pe jumătate din foaie din loc în loc dulceaţa de struguri, se acopeă cu cealalta jumătate de foaie şi se preseaza in jurul grămăjoarelor.
Se decupează cu o cană si se aşază într-o tavăunsă unsa cu ulei si se introduc în cuptor. Se co foc mediu 30-35 de minute, se scot şi se servesc imediat sau dupace se lasă să se răcească cinci minute. Se servesc presarate cu zahar pudra sau cu sos de zmeura.
Brioşe cu gem de struguri
Pofta buna!
Arata foarte bine briosele astea