Briose cu mac
PrinteazaBriose cu mac din: faina, drojdie, zahar, lapte, unt, galbenusuri, ou, coaja de lamaie, mac, lapte, unt, smantana.
aluat:
- 350 g faina
- 20 g drojdie
- 60 g zahar
- 100 ml lapte
- 75 g unt
- 2 galbenusuri
- 1 ou
- coaja de lamaie rasa
in plus:
- 250 g mac proaspat macinat
- 200 ml lapte
- 20 g unt
- 100 g zahar
- 1 galbenus
- 2 linguri smantana dulce
Mod de preparare:
Se toarnă făina într-un castron şi se face o gropiţă la mijlop;in^untru se amestecă drojdia cu 1 linguriţă de zahar şi 50 ml lapte călduţ.
Se lasă să crească 10 min. Se adaugă restul de ingrediente şi se frământă aluatul.
Se acoperă şi se mai lasă să crească cca 45 min. Se dă în fiert macul cu lapte unt şi zahăr. Se lasă să se răcească, amestecand din când în cand.
Se întinde o foaie dreptunghiulară de aluat, groasă de 1 cm. Se unge cu mac şi se rulează pe latura lungă.
Se taie în 12 felii, care se crestează de 2 ori pe margine şi se aşază în adânciturile unse ale unei forme de brioşe.
Se lasă să crească 30 min., apoi se ung cu gălbenuş bătut cu frişca şi se coc 30 min. la cuptorul încins la 200°C.
Briose cu mac
Pofta buna!