Briose cu spanac,orez si smantana
PrinteazaBriose cu spanac, orez si smantana din: ceapă, unt, spanac, smântână, sare, usturoi, piper, orez, oua, telemea.
Ingrediente:
- 1 ceapă
- 2 linguri unt
- 100 g spanac
- 80 ml smântână
- sare
- 1 căţel de usturoi pisat
- piper
- 300 g orez fiert
- 2 ouă crude
- 125 g telemea
- 3 ouă fierte tari
Mod de preparare:
Se toacă ceapa şi se căleşte până ce devine translucidă. Se spală şi se toacă frunzele de spanac şi se adaugă la ceapă; se călesc. Se adaugă la final smântână, puţină-sare şi piper, precum şi usturoiul. Nu se lasă să mai fiarbă.
Se aşază orezul fiert într-un castron şi se adaugă spanacul răcorit şi ouăle bătute. Se rade jumătate din cantitatea de telemea; cealaltă jumătate se taie cubuleţe. Se decojesc ouăle fierte şi se taie în şase.
Se adaugă cuburile de telemea la orez; se repartizează o parte din compoziţie în forma de brioşe şi se aşază deasupra jumătate din cantitatea de ouă fierte. Deasupra se pune restul de orez; se acoperă cu ou şi se presară telemea rasă. Se coace 20 min. în cuptorul încins la 170 °C.
Briose cu spanac, orez si smantana
Pofta buna!