Briose cu visine, ciocolata si scortisoara

Printeaza

Briose cu visine, ciocolata si scortisoara din: ciocolata, unt, zahar, oua, faina, praf de copt, lapte, alune, visine, sare si scortisoara.

Ingrediente:Briose_cu_visine_ciocolata_si_scortisoara

  • 80 g ciocolata
  • 75 g unt moale
  • 110 g zahar
  • 4 oua
  • 30 g faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 3 linguri lapte
  • 300 g alune macinate
  • 200 g visine proaspete sau congelate
  • sare
  • 1/2 lingurita scortisoara

 

Mod de preparare:

Se bate untul cu 100 g zahăr. Se separă ouăle. Gălbenuşurile se înglobează pe rând în unt, urmate de făina amestecată cu praf de copt, lapte, alune şi ciocolată rasă; se omogenizează totul. Se pregătesc vişinele. Se încinge cuptorul la 175° C. Albuşul se bate cu un praf de sare; se înglobează în aluat.

Se tapetează o formă mare de brioşe cu 12 suporturi mici de hârtie. Se introduce aluatul şi se repartizează deasupra vişinele. Se coc 25 min. Se scot din cuptor şi se lasă să se răcească. Se amestecă restul de zahăr cu scorţişoară şi se presară peste brioşe.

Briose cu visine, ciocolata si scortisoara

Briose_cu_visine_ciocolata_si_scortisoara

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.