Brioşe cu fenicul şi peşte
PrinteazaO reteta delicioasa de briose cu fenicul si peste din: faina, fenicul, praz, oua, unt, lapte, cascaval, ton, ardei capia, cimbru, praf de copt, sare, piper, boabe de porumb si seminte de dovleac.
- 225 g făină
- un fenicul
- un fir de praz
- două ouă
- 50 g unt
- 150 ml lapte dulce
- 75 g caşcaval
- o conservă ton
- un ardei capia
- o lingură cu cimbru
- o linguriţă cu praf de copt
- sare
- piper
- boabe de porumb
- seminţe de dovleac
Mod de preparare:
Feniculul şi prazul se curăţă, se spală, se toacă mărunt şi se pun într-un castron. Caşcavalul se dă prin răză¬toarea cu ochiuri mari sau se taie cubuleţe şi’se pune pe farfurie. Ardeiul capia se curăţă de seminţe şi vinişoare, se spală şi se toacă mărunt.
Tonul se scoate din cutie, se pune într-o strecurătoare şi se lasă să se scurgă. Ouăle se mixează cu puţină sare până când îşi dublează volumul, se adaugă laptele dulce, untul topit şi răcit. Se presară sare şi piper după gust, praful de copt şi cimbrul.
Se adaugă făina cernută, se mixează apoi se adaugă restul ingredientelor tocate, peştele scurs şi se amestecă cu o lingură. Se ung formele de brioşe cu unt, se toarnă compoziţie şi se introduc în cuptorul încins.
Se coc la foc potrivit 25-30 de minute, se lasă să se răcească puţin în forme apoi se scot şi se servesc imediat. In aluat se mai pot adăuga boabe de porumb fierte sau seminţe de dovleac.
Brioşe cu fenicul şi peşte
Pofta buna!