Brioşe cu fructe de pădure
PrinteazaO reteta de briose cu fructe de padure din: faina cu praf de copt, pudra de cacao, scortisoara, zahar brun, fructe de padure, iaurt, lapte, ulei de floarea soarelui, ou, zahar si frisca.
- 250 g faina amesteca cu 2 lingurite de praf de copt
- 1 lingurita pudra de cacao
- 1 lingurita de scortisoara
- 85 g zahar brun
- 85 g mix fructe de padure, dezghetate si scurse
- 125 g iaurt
- 125 ml de lapte
- 3 linguri ulei de floarea soarelui
- 1 ou, batut usor
pentru topping:
- 1/2 punga fructe de padure congelate
- 1 lingura de zahar
- 200 ml frisca
Mod de preparare:
Se încălzeşte cuptorul la 180° C/ gaz 4. Se aşază hârtie pentru brioşe în cele 12 găuri ale unei tăvi. Se cern făina, cacaua, praful de copt şi scorţişoara într-un bol. Se adaugă amestecând zahărul şi fructele.
Se amestecă iaurtul şi laptele cu uleiul şi oul. Se face o adâncitură în mijlocul amestecului de făină şi se adaugă lichiidul amestecând încet. Se toarnă compoziţia în formele de brioşe şi se lasă la cuptor 15-20 de minute până când cresc şi se întăresc. Se scot şi se lasă la răcit pe un grătar metalic.
Intre timp, se încălzesc fructele congelate într-o crăticioară, împreuna cu zahărul şi 50ml de apă. Se amesteccă şi se fierb cateva secunde. Pentru servit, se aşază câte o brioşă pe o farfurie miiică, uşor adâncită, se decorează cu frisca şi se pune deasupra sosul de fructe, cu o lingură.
Brioşe cu fructe de pădure
Pofta buna!