Briose gustoase
PrinteazaBriose gustoase din: crema de branza, zahar fin, merisoare, faina, praf de copt, oua, ulei de floarea soarelui, extract de vanilie si smantana.
- 100g cremă de brânză
- 250g de zahăr fin
- 175g de merişoare proaspete (se găsesc la Real)
- 200g de făină obişnuită
- 2 linguriţe praf de copt
- 2 ouă
- 75ml de ulei de floarea soarelui
- 1 linguriţă extract de vanilie
- 300ml de smântână dulce
Mod de preparare:
Se încălzeşte cuptorul la 170° C/gaz 5. Se pun forme de hârtie într-o tavă de brioşe cu 12 ochiuri.
Se bate crema de brânză cu 25g de zahăr şi se pune la rece până când este nevoie de ea.
Se încălzesc merişoarele cu alte 25g de zahăr până când încep să plesnească. Se zdrobesc uşor, apoi se lasă la răcit.
Se cerne făină într-un vas mare şi se adaugă zahărul rămas, praful de copt şi un vârf de sare.
Se adaugă ouăle, uleiul, vanilia, merişoarele fierte şi se amestecă. Nu îţi face griji dacă amestecul are cocoloaşe.
Se distribuie compoziţia în forme, care ar trebui să fie cam două treimi pline.
Se face o mică gaură în fiecare dintre ele, în care se pune câte un cocoloş de brânză.
Se coc timp de 25 de minute sau până când sunt crescute şi rumene.
Se lasă la răcit pe un grătar de prăjituri.
Briose gustoase
Pofta buna!
n-am hartie pt briose ca acum le-as fi facut 🙂
Chiar ca sunt gustoase briosele astea 🙂
smantana dulce cand se pune?