Briose pariziene

Printeaza

Briose pariziene din: aluat de briose, oua si unt.

Ingrediente:Briose_pariziene

  • 300 g aluat de briose fine
  • 2 oua
  • 3 linguri unt

 

Mod de preparare:

împărţiţi aluatul de brioşe în două părţi* una mai mare, de 240g şi cealaltă mai mică, de 60g. Cu mâinile înfăinate frământaţi aluatul mai mare pentru a obţine o bilă cât mai ro­tundă. Puneti bila de aluat într-o tavă rotun­dă unsă cu unt. Din aluatul mai mic formaţi o pară şi aşezaţi-o deasupra bilei mari, apă­sând-o uşurel ca să se lipească de aceasta, dar să nu-i turtească forma.

Lăsaţi 1 oră şi jumătate ca să crească şi apoi ungeţi brioşa cu ou bătut. Luaţi apoi un cuţit şi tăiaţi bila mare de jos din loc în loc. Inciziile să fie pre­cum arcele de cerc. Coaceţi la foc potrivit în cuptorul preîncălzit şi scoateţi din tavă brioşa cât este caldă încă.

Briose pariziene

Briose_pariziene

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.