Briose pariziene
PrinteazaBriose pariziene din: aluat de briose, oua si unt.
- 300 g aluat de briose fine
- 2 oua
- 3 linguri unt
Mod de preparare:
împărţiţi aluatul de brioşe în două părţi* una mai mare, de 240g şi cealaltă mai mică, de 60g. Cu mâinile înfăinate frământaţi aluatul mai mare pentru a obţine o bilă cât mai rotundă. Puneti bila de aluat într-o tavă rotundă unsă cu unt. Din aluatul mai mic formaţi o pară şi aşezaţi-o deasupra bilei mari, apăsând-o uşurel ca să se lipească de aceasta, dar să nu-i turtească forma.
Lăsaţi 1 oră şi jumătate ca să crească şi apoi ungeţi brioşa cu ou bătut. Luaţi apoi un cuţit şi tăiaţi bila mare de jos din loc în loc. Inciziile să fie precum arcele de cerc. Coaceţi la foc potrivit în cuptorul preîncălzit şi scoateţi din tavă brioşa cât este caldă încă.
Briose pariziene
Pofta buna!