Brioşe ţărăneşti cu şuncă şi mozzarella
PrinteazaO reteta briose taranesti cu sunca si mozzarella din: faina alba, cartofi, drojdie de bere, lapte, ulei extravirgin de masline, oua, sunca, mozzarella si sare.
- 300 g faină albă
- 150 g cartofi
- 1 cub drojdie de bere proaspătă
- 150 ml lapte
- 3 linguri ulei de măsline extravirgin
- 3 ouă
- 150 g şuncă fiartă
- 150 g mozzarella
- sare
Mod de preparare:
Fierbe cartofii în apă cu puţină sare. Când sunt gata, scurge-i de apă şi lasă-i la răcit. Dizolvă drojdia de bere cu puţin lapte călduţ.
Pune într-un vas faina şi cartofii zdrobiţi. Adaugă uleiul de măsline, puţină sare, drojdia dizolvată în lapte şi ouăle bătute uşor. Amestecă, ajutându-te de un tel şi de o lingură de lemn.
Taie şunca şi mozzarella în cuburi mici şi adaugă-le în compoziţie. Amestecă bine până se omogenizează. Unge cu unt formele pentru brioşe şi tapetează-le cu faină.
Toarnă compoziţia în forme, lăsând circa 1 cm de marginea superioară. Pune brioşele într-un loc călduţ şi lasă-le să crească timp de 40 de minute. Incălzeşte cuptorul la 180° C, pune brioşele la copt pentru 20 de minute, apoi scoate-le din forme şi serveşte-le imediat.
Poftă bună!