Briose cu verdeturi
PrinteazaO reteta de briose cu verdeturi din: oua, faina, unt, smantana, praf de copt, miere, spanac, ceapa verde, usturoi verde, unt si sare.
- 3 oua
- 200 g faina
- 100 g unt
- 100 g smantana
- 1/2 plic de praf de copt
- 2 linguri miere
pentru umplutura:
- 100 g spanac
- 1 fir de ceapa verde
- 1 fir de usturoi verde
- 50 g unt
- sare
Mod de preparare:
Toci spanacul (curăţat şi spălat), ceapa şi usturoiul foarte mărunt şi le căleşti în unt. Presari sare si le lasi să se răcească. Amesteci untul cu gălbenuşurile, smântână, mierea şi sarea. Adaugi albuşurile bătute spumă, amesteci şi pui făina amestecată cu praful de copt.
In aluat pui umplutura, amesteci de jos în sus şi o torni în forme de brioşe unse cu unt. Coci brioşele la foc potrivit.
Briose cu verdeturi
Pofta buna!