Broccoli si conopida in aluat de clatita
PrinteazaBroccoli si conopida in aluat de clatita din: broccoli, conopida, oua, faina, usturoi, lapte, apa minerala, piper, ulei, rosii.
- 4-5 tulpini de broccoli
- 1 conopid
- 2 oua
- 6 linguri cu faina
- 4-6 catei de usturoi zdrobit
- 1 pahar cu lapte
- 1 pahar cu apa minerala
- piper macinat
- 1 cana cu ulei
- 4-6 rosii
Mod de preparare:
Spalati broccoli si conopida sub jet de apa, lasati-le sa stea 20 minute in apa cu sare, apoi scurget, desfaceti-le buchete mari si lasati sa fiarba 10 minute in apa care clocoteste. Faceti un aluat de clatita din oua, faina, lapte si putina apa minerala.
Turnati in aluat: piper macinat, usturoi zdrobit si 1/2 lingurita cu sare. Infainati un planseu cu 1 lingura de faina. Scoateti legumele din apa, scurgeti 5 minute, infainati buchetele de broccoli si conopida, treceti prin aluat si rumeniti in ulei fierbinte.
Scoateti pe servetele, treceti pe platou. Serviti aperitivul langa rosii felii.
Pofta buna!