Crap la Gratar cu Lamaie si Ierburi. Gratarul confera pestelui o textura crocanta si un gust deosebit, facandu-l o alegere excelenta pentru iubitorii de peste. Ingrediente 1 crap proaspat (aproximativ 1-1.5 kg), curatat si portionat 3 lamai 4 linguri de ulei de masline extravirgin 4 catei de usturoi, tocati marunt 1 legatura de patrunjel proaspat, […]
Budinca cu branza, stafide si coaja de portocala
PrinteazaBudinca cu branza, stafide si coaja de portocala din: brânză de vaci, ouă, zahăr, praf de copt, suc lămâie, coaja rasă de la 1 portocală, smântână, esenţă de vanilie, zahăr vanilat, stafide, esenţă de rom, unt, lapte, sare.
Ingrediente:
- 1 kg brânză de vaci bine scursă
- 6 ouă
- 300 g zahăr
- 1 lingură praf de copt
- 2 linguri suc lămâie
- coaja rasă de la 1 portocală
- 100 ml smântână
- 1 lingură esenţă de vanilie
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 100 g stafide
- 1 linguriţă esenţă de rom
- 50 g unt
- 5 linguri lapte
- praf de sare
Mod de preparare:
Combini laptele cu esenţa de rom şi pui stafidele la înmuiat. Separi albuşurile de gălbenuşuri.
Freci brânza cu gălbenuşurile, untul, zahărul, zahărul vanilat şi esenţa de vanilie.
Adaugi coaja rasă de portocală, praful de copt stins cu zeamă de lămâie şi smântână.
Baţi albuşurile spumă tare împreună cu un praf de sare şi le încorporezi uşor în crema de brânză. La sfârşit adaugi stafidele.
Tapetezi o formă rotundă cu fund detaşabil cu făină şi unt, torni compoziţia şi o dai la cuptorul încălzit în prealabil aproximativ 40 de minute.
Budinca cu branza, stafide si coaja de portocala
Pofta buna!
Sirop de Cireșe – o băutură delicioasă perfectă pentru a fi savurată în zilele călduroase de vară sau pentru a adăuga un plus de savoare deserturilor și cocktailurilor. Cireșele, cunoscute pentru gustul lor dulce și suculent, sunt transformate într-un sirop concentrat și aromat, care păstrează toată prospețimea și beneficiile acestor fructe. Ingrediente: Cireșe proaspete – […]