Budinca de caramel
PrinteazaO reteta savuroasa de Budinca de caramel din: branza mascarpone, zahar, lapte, foi gelatina, pastaie de vanilie, unt si frunze de menta.
- 350 g branza mascarpone
- 6-8 linguri zahar
- 300 ml lapte sau smantana lichida
- 6 foi gelatina
- o pastaie vanilie
pentru crema caramel:
- 12 linguri zahar
- 75 g unt
- frunze de menta
Mod de preparare:
Se amestecă mascarpone cu laptele călduţ şi cu zahărul şi se fierb la foc moderat.Se topesc foile de gelatină în apă rece. După ce a dat în clocot compoziţia de brânză, se pune păstaia de vanilie şi se lasă 2-3 minute. Se adaugă gelatina şi se omogenizează.
Se prepară sosul. Se caramelizează zahărul la baie de aburi Si se adaugă untul. Se obţine o cremă caramel, care se toarnă pe pereţii formelor, se pune apoi budinca şi se dă la rece. Se serveşte răsturnată pe farfurie, cu frunze de mentă.
Budinca de caramel
Pofta buna!
imi place aceasta reteta de budinca 🙂