Budinca cu branza si ceapa verde
PrinteazaBudinca cu branza si ceapa verde din: lapte, oua unt, pesmet, boia, sare, lapte, faina, unt, branza roquefort, branza de vaci, ou, masline umplute cu ardei, ceapa verde.
- 200 ml lapte
- 2 oua
- 1 lingurita cu unt
- 1 lingura cu pesmet
- boia
- sare
- pentru clatite:
- 300 ml lapte
- 2 oua
- 150 g faina
- sare
- 1 lingura cu unt topit
- ulei
pentru umplutura:
- 200 g branza Roquefort
- 250 g branza de vaci
- 1 ou
- 120 g masline umplute cu ardei
- 2 fire de ceapa verde
Mod de preparare:
Bate energic ouăle cu laptele şi un praf de sare, Adaugă treptat făina, amestecând încontinuu după fiecare adăugare ca să nu rămână cocoloaşe, şi untul topit. Din compoziţia astfel obţinută, fă clătite şi coace-le pe ambele părţi.
Taie ceapa verde şi măslinele mărunt, iar brânza Roquefort dă-o pe răzătoarea mică. Intr-un castron, amestecă brânza Roquefort cu cea de vaci,oul bătut,măslinele şi ceapa verde,
Unge un vas cu unt şi tape- tează-l cu pesmet, întinde pe clătite umplutură de brânză, rulează-le şi taie-le la jumătate. Aşază-le în vas, uşor înclinate. Ţine-le la cuptor 15 minute, apoi toarnă peste ele ouăle bătute cu laptele, boia şi sare. Lasă-le în cuptor 30 de minute.
Budinca cu branza si ceapa verde
Pofta buna!