Budinca cu mere
PrinteazaBudinca de mere din: mere, pesmet, unt, zahar, praf de copt, sare, ou.
- 3-4 mere
- 2 linguri cu pesmet
- 1 lingura cu unt
- 2 linguri cu zahar
- 1/2 lingurita cu praf de copt
- 1 praf de sare
- 1 ou
Mod de preparare:
Se spala merele, se curata de coaja si se trec pe razatoarea de sticla sau de plastic. Se scurg merele de suc. O lingura cu unt in amestec cu 2 linguri cu zahar se freaca spuma, se adauga galbenusul si se continua operatia.
Crema obtinuta se pune peste merele rase, se omogenizeaza usor. Se adauga praful de copt, putina sare si 1 lingura cu pesmet.
Albusul se bate cu telul pana ajunge spuma tare. Se pune peste amestecul de mere, se omogenizeaza cu o furculita inox si se rastoarna compozitia intr-o forma de sticla.
Forma se pune in bain-marie si se lasa pe plita 30 minute la foc potrivit sa fiarba. Budinca se raceste in forma, se scoate, se pudreaza cu zahar, se taie felii si se serveste.
Pofta buna!