Budinca de capsune cu cocos
PrinteazaBudinca de capsune cu cocos din: nuca de cocos, lapte de cocos, frisca, gelatina, miere, rom, capsune, portocala, caise uscate, menta.
- 100 g nuca de cocos
- 200 ml lapte de cocos
- 200 ml frisca
- 10 g gelatina alimentara
- 50 ml miere
- 50 ml rom
- 400 g capsune
- o portocala
- 4 caise uscate
- menta
Mod de preparare:
Gelatina se pune la inmuiat in putin lapte rece, apoi se dizolva la bain-marie, dar fara sa fiarba. Portocala se curata de coaja si pielita si se pune intr-un bol. Caisele se inmoaie in apa clocotita, apoi se taie bucati. Jumatate din cantitatea de capsune se pune intr-un bol inalt impreuna cu caisele si portocala si se paseaza pana devin ca un sos.
Intr-un bol se amesteca frisca mixata cu restul de lapte dulce, trei sferturi din cantitatea de nuca de cocos si gelatina racita. Se adauga mierea, romul si sosul de capsuni cu fructe, se mixeaza doua minute, apoi se toarna in boluri pentru budinca sau in pahare mai inalte. Se acopera cu folie alimentara si se introduc la rece pentru circa doua ore.
Se presara in fiecare pahar restul de nuca de cocos, se asaza bucati de capsune sau capsune intregi si se decoreaza cu frunze de menta.
Budinca de capsune cu cocos
Pofta buna!