Budinca de cartofi cu sos de rosii
PrinteazaO reteta delicioasa de budinca de cartofi cu sos de rosii, ceapa, margarina, bulion, sare si piper.
- 1 kg cartofi
- 4 linguri griş
- 2 linguri ulei
- 3-4 roşii
- 2 cepe
- 1 lingură margarină
- 1 lingură bulion
- sare
- piper
Mod de preparare:
Speli cartofii şi-i pui la fiert în coajă, după care-i cureţi şi-i pasezi. Adaugi în piureul obţinut grisul, o cană de apă, uleiul şi potriveşti de sare şi piper.
Ungi o tavă cu margarină, o tapetezi cu pesmet, pui compoziţia de cartofi şi o dai la cuptor pentru 25- 30 de minute. Tai ceapa mărunt, o căleşti până se aureşte, apoi adaugi roşiile tăiate cubuleţe şi bulionul şi laşi sosul pe foc să scadă câteva minute.
Inainte să-l iei de pe foc pui sare, piper şi cimbru. Torni sosul peste budinca de cartofi când o aduci la masă.
Pofta buna!