Budinca de citrice
PrinteazaBudinca de citrice din: unt, zahar, coaja de lamaie, zeama de lamaie, oua, faina, lapte si zahar pudra.
- 50 g unt, moale, plus extra pentru uns
- 200 g zahar
- coaja rasa de la 2 lamai, 2 limes sau 1 grepfrut
- 100 ml zeama de lamaie, de lime, de grepfrut sau amestec
- 3 oua mari, galbenusurile separate de albusuri
- 50 g faina
- 250 ml de lapte
- zahar pudra, pentru presarat (optional)
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 180°C/gaz 4. Unge cu unt un vas termorezistent oval (22x18cm). Amestecă untul cu zahărul şl coaja rasă de citrice într-un robot de bucătărie, până când obţii o compoziţie omogenă şi pală. Adaugă zeama de citrice, gălbenuşurile, făina şi laptele şi mixează-le până când obţii c compoziţie cremoasă. Transferă crema într-un bol şi pune pe foc un ibric mare cu apă.
Intr-un castron mare, bate albuşurile până capătă o consistenţă fermă, apoi încorporează-le în cremă. Răstoarnă totul în vasul pregătit şi aşază-l într-o tavă adâncă, umple tava până la jumătate cu apă fierbinte. Dă totul la cuptor timp de 35-40 de minute, până când budinca se încheagă şi se rumeneşte, fără să îşi piardă textura cremoasă din mijloc. Serveşte-o cu zahăr pudră, dacă doreşti.
Budinca de citrice
Pofta buna!
O sa incerc budinca astaq