Budinca de gris cu mure si afine
PrinteazaBudinca de gris cu mure si afine din: vanilie, lapte, zahar, zahar vanilat, sare, gris, oua, afine, lamaie, zahar tos.
- 1/2 baton de vanilie
- 500 ml lapte
- 50 g zahar
- 2 pachete zahar vanilat
- 1 praf de sare
- 60 g gris
- 2 oua
- 250 g afine amestecate cu mure
- suc de lamaie
- putin zahar tos
Mod de preparare:
Se pune la fiert laptele cu batonul de vanilie, zaharul, zaharul vanilat si praful de sare. Cand clocoteste, se trage vasul pe flacara foarte mica si se toarna grisul in ploaie, amestecand repede, sa nu se faca cocoloase.
Se lasa la fiert trei minute. Se separa galbenusurile de albusuri. Se ia grisul de pe foc si se amesteca repede cu galbenusurile.
Dupa ce se raceste, se bat albusurile spuma si se introduc in gris.Se toarna compozitia in forme egale si se baga la frigider.
Se trec prin jet de apa afinele si murele si se lasa sa se scurga pe hartie absorbanta.
Se pun intr-un bol, se toarna deasupra putin suc de lamaie si se amesteca cu 1-2 lingurite de zahar tos.
Cupele cu budinca se scot de la frigider si se garnisesc cu fructele de padure.
Pofta buna!