Budinca de paine cu coaja de portocala
PrinteazaBudinca de paine cu coaja de portocala din: paine, unt, ou, lapte, smantana, zahar, coaja de portocala, vanilie.
- 8 felii de paine
- 100 g unt
- un ou
- 150 ml lapte
- 150 g smantana
- 50 g zahar
- coaja de portocala
- vanilie
Mod de preparare:
Se face un amestec din toate ingredientele, iar feliile de pâine se ung cu unt şi se lasă la înmuiat în amestecul obţinit.
Separat se ia un vas, se unge cu unt şi se pun feliile de pâine, se aşează în vas una peste alta. Se toarnă restul de lichid peste ele încet, pentru a se îmbiba mai bine.
Se bagă la cuptorul încins în prealabil la 180 de grade şi se lasă circa o jumătate de oră.
La sfârşit, se scoate din cuptor şi se presară zahărul după care se mai bagă încă zece minute pentru a se rumeni mai bine.
Poftă bună!