Budinca de paste cu jambon si oua
PrinteazaBudinca de paste cu jambon si oua din: paste scurte, oua, faina, mozzarella, ardei gras, jambon crus uscat, ulei de masline, frunze de busuioc, parmezan, sare si piper.
- 500 g paste scurte
- 8 oua
- 3 linguri faina
- 200 g mozzarella
- 1 ardei gras rosu
- 150 g jambon crud uscat
- 3 linguri ulei de masline
- 4-5 frunze de busuioc
- 50 g parmezan
- sare
- piper
Mod de preparare:
Fierbeţi pastele în apă cu sare, conform indicaţiilor de pe ambalaj, apoi scurgeţi-le bine de apă şi puneţi-le într-un castron. Adăugaţi ardeiul gras curăţat, spălat şi tăiat în cubuleţe, făina, ouăle, jambonul tăiat în fâşiuţe, jumătate din cantitatea de mozzarella tăiată în cubuleţe şi busuiocul tocat mărunt.
Potriviţi de sare şi piper, apoi omogenizaţi bine ingredientele şi puneţi amestecul obţinut într-o tavă rotundă. Presăraţi deasupra mozzarella rămasă, dată pe răzătoarea mare, şi parmezanul ras. Puneţi tava în cuptorul încins şi coaceţi la foc potrivit circa 40 de minute. Lăsaţi budinca 10-15 minute să se răcească înainte de porţionare.
Budinca de paste cu jambon si oua
Pofta buna!