Budinca de paste cu jambon si oua

Printeaza

Budinca de paste cu jambon si oua din: paste scurte, oua, faina, mozzarella, ardei gras, jambon crus uscat, ulei de masline, frunze de busuioc, parmezan, sare si piper.

Ingrediente:Budinca_de_paste_cu_jambon_si_oua

  • 500 g paste scurte
  • 8 oua
  • 3 linguri faina
  • 200 g mozzarella
  • 1 ardei gras rosu
  • 150 g jambon crud uscat
  • 3 linguri ulei de masline
  • 4-5 frunze de busuioc
  • 50 g parmezan
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Fierbeţi pastele în apă cu sare, conform indicaţiilor de pe am­balaj, apoi scurgeţi-le bine de apă şi puneţi-le într-un castron. Adăugaţi ardeiul gras curăţat, spălat şi tăiat în cubuleţe, făina, ouăle, jambonul tăiat în fâşiuţe, jumătate din cantitatea de mozzarella tăiată în cubuleţe şi busuiocul tocat mărunt.

Potriviţi de sare şi piper, apoi omogeni­zaţi bine ingredientele şi puneţi amestecul obţinut într-o tavă rotundă. Presăraţi deasupra mozzarella rămasă, dată pe răzătoarea mare, şi parmezanul ras. Puneţi tava în cuptorul în­cins şi coaceţi la foc potrivit circa 40 de minute. Lăsaţi budinca 10-15 minute să se răcească înainte de porţionare.

Budinca de paste cu jambon si oua

Budinca_de_paste_cu_jambon_si_oua

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.