Budincă de pere

Printeaza

O reteta de budinca de pere din: pere, oua, zahar, unt, lapte, faina si praf de copt.

Ingrediente:Budincă de pere

  • 4 pere mari
  • 2 ouă
  • 175 g zahăr
  • 50 g unt
  • 125 ml lapte
  • 200 g făină
  • 1 linguriţă praf de copt

 

Mod de preparare:

Tai perele în jumătate, le cureţi de coajă şi sâmburi şi le pui la fiert, la foc mic, pentru 20 de minute, în 300 ml apă caldă. Pui perele la scurs într-o strecuratoare. Freci untul cu 165 g de zahăr, adaugi şi gălbenuşurile şi freci în continuare până obţii o compoziţie spumoasă.

Incorporezi apoi albuşurile bătute spumă tare, făina amestecată cu praful de copt şi laptele. Omogenizezi compoziţia şi o torni într-o tavă mai mică, unsă şi tapetată cu hârtie de copt, deasupra pui perele, presari 10 g zahăr şi dai tava la cuptor pentru 35 de minute.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.