Budincă de pişcoturi
PrinteazaBudincă de pişcoturi
- 4 ouă
- 1 pahar lapte
- 150 g pişcoturi de şampanie
- 4 linguri zahăr pudră
- 1 plic zahăr vanilat
- 1 ciocolată mică pentru ornat
Mod de preparare:
Incălzeşti puţin laptele, adaugi pişcoturile până se înmoaie toatte, pui amestecul pe foc şi-l dai în câteva clocote, apoi îl laşi să se răcească. Freci gălbenuşurile cu zahărul până se albesc, iar albuşurile le baţi spumă.
Adaugi apoi compoziţia de pişcoturi, zahărul vanilat şi albuşurile bătute peste gălbenuşuri şi amesteci de sus în jos. Torni compoziţia într-o formă unsă cu margarină şi tapetată cu făină şi o fierbi pe aburi 30 de minute.
Când e gata, o laşi puţin să se răcească, apoi o răstorni pe un platou şi o ornezi cu ciocolată topită.
Budincă de pişcoturi
Poftă bună!