Budincă de pişcoturi

Printeaza

Budincă de pişcoturi

Ingrediente:Budinca de piscoturi

  • 4 ouă
  • 1 pahar lapte
  • 150 g pişcoturi de şampanie
  • 4 linguri zahăr pudră
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 1 ciocolată mică pentru ornat

 

Mod de preparare:

Incălzeşti puţin laptele, adaugi pişcoturile până se înmoaie toatte, pui amestecul pe foc şi-l dai în câteva clocote, apoi îl laşi să se răcească. Freci gălbenuşurile cu zahărul până se albesc, iar albuşurile le baţi spumă.

Adaugi apoi compoziţia de pişcoturi, zahărul vanilat şi albuşurile bătute peste gălbenuşuri şi amesteci de sus în jos. Torni compoziţia într-o formă unsă cu margarină şi tapetată cu făină şi o fierbi pe aburi 30 de minute.

Când e gata, o laşi puţin să se răcească, apoi o răstorni pe un platou şi o ornezi cu ciocolată topită.

Budincă de pişcoturi

Budinca de piscoturi

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.