Budincă de porumb
PrinteazaO reteta delicioasa de budinca cu: faina, boabe de porumb, oua, lapte, unt, zahar, sare.
Ingrediente:
- 125 g făină
- 400 g boabe de porumb fierte
- 4 ouă
- 800 ml lapte
- 3 linguri de unt
- 4 linguri de zahăr
- o linguriţă de sare
Mod de preparare:
Intr-un vas se amestecă făina cernută, sarea, zahărul, untul topit şi boabele de porumb fierte şi scurse de apă (se poate folosi porumb congelat sau din conservă). Ouăle se bat ca pentru omletă şi se pun şi ele peste compoziţia de porumb.
Se toarnă totul într-o formă de copt unsă cu unt. Se lasă zece minute în cuptorul preîncălzit
la 200°C, apoi se scoate vasul şi, folosind o furculiţă, se amestecă. Se mai lasă încă 10 minute în cuptor, amestecându-se din nou. După încă un sfert de oră budinca s-a rumenit frumos deasupra. Se serveşte drept garnitură, alături de fripturi (din carne de porc, curcan sau pui), şuncă rumenită în ulei.
Pofta buna!
Imi place, imi place mult
Am incercat si nu mi-a iesit stralucit, sau nu mi-a placut mie
Nu-mi place budinca de porumb
+10 pentru budinca asta
Nici mie nu-mi place budinca asta
O să încerc. Arată savuros.