Budinca de somon cu cartofi si smantana
PrinteazaBudinca de somon cu cartofi si smantana din: somon, cartofi, oua, smantana, lapte, ulei, ceapa, marar, sare de mare, piper alb.
- 400 g somon crud (2 felii)
- 800 g cartofi
- 3 oua
- 200 ml smantana grasa
- 50 ml lapte
- 50 ml ulei
- 1 ceapa
- 1 legatura mare de marar tocat marunt
- sare de mare
- piper alb proaspat macinat
Mod de preparare:
Feliile de somon le pui pe hârtie absorbantă şi le presari cu puţină sare de mare şi cu piper alb, proaspăt măcinat. Speli bine cartofii şi îi pui la fiert în coajă, într-o oală cu apă rece, îi laşi să fiarbă în cateva clocote, pentru că nu trebuie să fie fierţi total, ci numai pe jumătate.
Ii scurgi de apă şi îi laşi la răcorit, după care îi cureţi de coajă. Ii tai în rondele de 1 cm grosime, pe care le prăjeşi în ulei încins. Laşi doar să se rumenească, nu trebuie să se pătrundă complet. Scoţi rondelele prăjite şi le laşi la răcit. Cureţi ceapa şi o tai rondele.
O pui la călit în ulei încins, până se înmoaie şi devine aurie. Intr-un bol, baţi ouăle cu smântână şi laptele. Apoi încerci să asamblezi bdinca. Iei 2 boluri pe care le înveleşti în folie de aluminiu, interior-exterior, unse bine cu unt pe interior, lese mult mai frumos aşa. Tapetezi întreg bolul cu rondele de cartofi.
Adaugi jumătate din cantitatea de ceapă, apoi felia de somon, presari mărar tocat mărunt şi pui deasupra capac din cartofi. Procedezi la fel şi cu cel de-al doilea bol. Torni sosul şi dai la cuptor pentru 45-50 de minute, la foc moderat.
Transferi conţinutul fiecărui bol pe câte o farfurie întinsă. Te ajuţi de farfuria întinsă, drept capac peste bol şi, cu o mişcare sigură, răstorni bolul. Desfaci folia exterioară, ridici bolul şi scoţi folia ce a fost pusă pe interior.
Budinca de somon cu cartofi si smantana
Pofta buna!