Budinca de spanac cu pastrama si oua

Printeaza

Budinca de spanac cu pastrama si oua din: spanac, oua, pastrama de pui, smantana, ceapa, ulei de masline, cascaval, faina, pesmet, coriandru, sare si piper.

Ingrediente:Budinca_de_spanac_cu_pastrama_si_oua

  • 400 g spanac congelat
  • 5 oua
  • 250 g pastrama de pui
  • 200 ml smantana de gatit (nefermentata)
  • 1 ceapa mare
  • 5 ulei de masline
  • 100 g cascaval
  • 3 linguri faina
  • 2 linguri pesmet
  • 1 lingurita rasa coriandru macinat
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Decongelaţi spanacul şi scurgeţi-l bine de apă. Căliţi în 3 linguri de ulei ceapa curăţată, spălată şi tocată mărunt, apoi după 2 minute puneţi spanacul. Căliţi-l împreună cu ceapa 10 minute. Luaţi-l de pe foc, lăsaţi-l 4-5 minute să se răcească şi adăugaţi ouăle bătute.

Puneţi şi pastrama tăiată în cubuleţe, 50g caşcaval tăiat în cubuleţe, făina, coriandrul, sare şi piper proaspăt măcinat, după gust. Omogenizaţi bine compoziţia şi puneţi-o într-un vas termorezistent, uns cu ulei şi tapetat cu pesmet. Puneţi vasul în cuptorul încins şi coaceţi budinca la foc potrivit 40 de minute. Lăsaţi-o 10-15 minute să se răcească, înainte de a o porţiona.

Budinca de spanac cu pastrama si oua

Budinca_de_spanac_cu_pastrama_si_oua

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.