Budinca de varza cu ciuperci si smantana

Printeaza

Budinca de varza cu ciuperci si smantana din: varza alba, unt, oua, ciuperci, smantana, sare, piper, marar, ulei si pesmet.

Ingrediente:Budinca_de_varza_cu_ciuperci_si_smantana

  • 1 kg varza alba
  • 100 g unt
  • 6 oua
  • 250 g ciuperci
  • 2-3 linguri smantana
  • sare
  • piper
  • 1 legatura marar
  • ulei pentru uns forma
  • 1 lingura de pesmet

 

Mod de preparare:

Iei un vas cu apă şi pui sare. Adaugi varza şi o laşi să fiarbă. Apoi o laşi la răcit şi o tai fideluţă. Topeşti untul şi adaugi ciupercile tăiate bucăţi. Le căleşti într-o ti¬gaie circa 5 minute. Adaugi varza şi mai căleşti toul încă 5 minute. Laşi totul la răcit, amesteci apoi cu gălbenuşul de la 3 ouă, cu smântână, sare, piper şi mărar.

Baţi albuşurile spumă şi le încor¬porezi uşor în compoziţie. Fierbi celelalte ouă, le decojeşti şi le dai deoparte, lei o formă, o ungi cu ulei şi presari pesmet. Adaugi compoziţia în tavă. Pui forma într- un vas cu apă şi dai totul la cuptor, la foc mediu, cica 30-40 de minute. Serveşti budinca ornată cu felii de ou fiert.

Budinca de varza cu ciuperci si smantana

Budinca_de_varza_cu_ciuperci_si_smantana

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.